Rode Beuk

De Rode Beuk is een karakteristieke boom in Udenhout en staat op verschillende plekken in het dorp. Ons nieuwste  kersenbier met wilde gist dit hier naar vernoemt.  Gebrouwen met  gerstemout, vienna mout voor de zoete toets en tarwemout voor volmondigheid.

Hop speelt in dit bier een bijrol er is daarom gekozen om naast een neutrale bitterhop (Magnum) een mild. zacht, grassig, bloemig, citrusachtig aroma hop te gebruiken; de Sloveense Styrian Goldings.

Voor de toevoeging van de kersen is het bier vergist met Saison gist. Deze gist zorgt voor een kurkdroog bier dat de smaak van de kersen extra accentueert. Dit kersenbier is bedoeld om “op leeftijd” te drinken. Nadat de kersen volledig vergist waren is namelijk een mix van wilde Brett gist, melkzuur bacterie en Pediococcus bacterie toegevoegd. Deze gistmix heeft veel tijd nodig om tot ontwikkeling te komen. Hierdoor zal dit bier op de fles verder gaan rijpen. Na 6 maanden zal deze mix het bier zuurder maken en een toets van perzik en nectarine aan het bier geven.

Alcohol     7,6%

Kleur         11EBC

Bitterheid     27IBU